IDŐPONTFOGLALÁS: +36 (70) 60-60-181/ +36 (30) 25 90 496 gokartparkszeged@gmail.com

Közjót ellátó szolgáltatásaink

Amikor a véletlen és a jó szándék frigyre lép, Michelisz Norbert Szegeden

Történt, hogy az elmúlt napokban egy, a jövő számítástechnikai változásait bemutató kiállítás apropóján, mely SZEBIT néven várta az érdeklődőket, Szegedre látogatott Michelisz Norbert, aki – bátran mondhatjuk – Szisz Ferenc, első Grand Prix győztes autóversenyzőnk óta az egyik legeredményesebb pilótaként említhető Magyarországon. Hiszen a korábbi WTCC sorozat 2017-es dobogójának második helyezettjeként, éppen lemaradva a világbajnoki címről indult útjára az a sikersorozat, amely mára már a WTCR sorozatként nyilvántartott túraautó-világbajnokság trófeájának megszerzését helyezi jó szereplés esetén kilátásba.

Jelenleg kilenc pontos előnnyel Norbi vezeti a bajnokságot, s megannyi dobogós helyezés után most egy karnyújtásnyira áll a győzelmi emelvény első helyétől, azaz ha a néhány nap múlva esedékes sepang-i futamon úgy alakul minden, ahogy a magyar a pilótának a legkedvezőbb, nos, akkor a zsebébe vándorol a világbajnoki cím, s az ezzel járó tekintélyes méretű trófea is a kezébe kerül. Nagy szó lenne ez a magyar autósportnak, bár azt is hozzá kell tenni, hogy amit eddig elért, már az is páratlan a magyar autósport történetében. Hogy a jövő mit tartogat Norbi számára, nem tudjuk, de azt igen, hogy a „WTCR-menő magyar pilóta” és Szeged számára a közelmúltban érkezett el egy olyan pillanat, amely ritka kincs városunk életében.

Szegedre látogatván a M1RA autóverseny csapat Bári Dávid csapatvezető mérnökkel az élen lehozta versenygépét városunkba, mégpedig a csapat első számú embere, Michelisz Norbert kíséretében, és többedmagukkal tartottak előadást az autóversenysport számítógépes háttértámogatásáról, valamint magáról a sportról, s azokról az aktualitásokról, amelyek jelenleg körülveszik őket.

Ennek a találkozónak vette hírét előzetesen a Sándorfalvi úti gokartpálya „GPSZ Karting csapata”, akik már egy ideje igyekeznek tevékenységükkel olyan beteg gyerekek kikapcsolódását támogatni, kiknek az egészségügyi állapota engedi a gokartozást. A Gokart Park Szeged üzemeltetői ugyanis hisznek abban, hogy felejthetetlen élmények sorával, sikerrel érhető el beteg gyermekek életében a figyelemelterelés a betegségükből kiinduló mindennapi problémákról. Ennek lélektani hatásaként remélik, hogy talán könnyebben feldolgozható a betegségnek azon ténye, mely már ebben a korban ránehezedik az érintettek fiatal életére. A kialakult helyzetre figyelemmel a GPSZ Karting csapata és a gyerekek képviseletében a pálya vezetője által megkeresésre került Michelisz Norbert autóversenyző, felvetve a közös gokartozás esetleges lehetőségét.

„Norbi az első telefonbeszélgetés után igen mondott, s a részletekről történt némi egyeztetés után kölcsönösen frigyre léptettük a segíteni akaró jó szándékokat. Így jöhetett létre az a zártkörű esemény, amelyen közel 10 gyermek és a hozzájuk tartozó családtagok, valamint néhány meghívott vendég lehettek jelen, s amelynek a Sándorfalvi úti gokartcentrumunk nyújtott színteret” nyilatkozta a házigazda.

Mint minden ehhez hasonló eseményen, a protokoll itt is megnehezítette kissé a találkozást, az idő sajnos rövid volt, de a szervezők és Norbi is úgy alakították a történéseket, hogy az adott szűkös keretek ellenére is minél több élmény születhessen.

A gyermekek betegsége az ún. Chron-betegség, melynek fő jellemvonása, hogy ha nincs baj, akkor a betegség viselője rendben van, ha baj van, akkor viszont igen komolyan kell venni azt. A betegség jelen állapot szerint gyógyíthatatlan, kórházi kezeléssel a tünetek enyhíthetők, de teljesen meg nem szüntethetők, azok visszahúzódása után a beteg azonban huzamosabb ideig ismét teljes életet élhet, figyelemmel a kiújulás alkalmainak csökkentésére. Az egyik érintett kis beteg édesanyja Bálintné Miklós Éva kezdeményezésével alakult meg térségünkben az a klub, mely összetartja ezeket a betegeket, mégpedig azzal a szándékkal, hogy megismerve egymás betegségeit, annak tüneteit, talán könnyebben tudják feldolgozni a családi hétköznapokat nem kizárólag a betegséggel együtt élő emberek. Ezzel együtt fontosnak találtatott a közösségben az, hogy maga a közösségi lét is érvényesüljön, amivel elsősorban a gyermekek figyelmét is fel lehet hívni arra, hogy nincsenek egyedül ezzel a problémával, amivel gyógymód nem lévén, jobb híján meg kell tanulni együtt élni, és lehetőleg egészséges optimizmussal célszerű kezelni a jövőt, amely feltétlen szükséges a zavartalan élet fejlődéséhez az egyéb területeken. Ez alkalommal is épp volt olyan gyermek, aki mivel nem akarta kihagyni az adódó lehetőséget, közvetlen a korházi kezelést követően vette útját a GPSZ Karting Sándorfalvi úti pályájára, csak hogy találkozhasson hazánk nagyhírű sportolójával, azért hogy megragadhassa a ritka pillanatot.

A várva várt vendég, Michelisz Norbert röviddel 16 óra után fékezett járművével a gokartpálya parkolójában, mégpedig Vidu Pál Digi Sportos szakkommentátor kíséretében. A technikai sportokat kedvelők körében közismert tévés jelenlétének oka ezúttal nem az esemény közvetítése volt: Ő működött közre személyesen a kontaktus kialakításában a GPSZ Karting és az autóversenyző között. Megérkezésük után a rövid bemutatkozást követően azonnal megiramodtak a pálya túlsó végébe, hiszen az 1 hektáros gokartos területnek ezen a részén kifejezetten a télire kialakított melegedőhelyiségben várták a gyermekek és a szülők az igen illusztris vendégeket. A megérkezés pillanatában a jelenlévők egyöntetű tapsa fogadta a sportolót, akin láthatóan megmutatkoztak a meghatódottság jelei. Ezt követően Norbi belépett a melegedőbe, ahol a GPSZ Karting által szervírozott szendvics és ital várta Őt s minden további érdeklődőt. Az autósport jegyeinek megfelelően kialakított melegedőhelyiségben projektorral került kivetítésre a M1RA csapattal kapcsolatos legfontosabb információk sokasága, várakozás közben a gyerekek tájékozódhattak Michelisz Norbert csapatának jelenlegi állásáról, illetve Norbi jelenlegi helyzetéről és a bajnokságok állapotáról.

A megérkezés egy rövid és lendületes bemutatkozással zárult, ahol nagyhírű sportolónk minden egyes gyermekkel egy kézfogás kíséretében ismerkedett meg. Ez után ugyanazzal a lendülettel meg is indult az ekkorra már 30-40 fősre duzzadó közösség a bokszutca irányába, ahol külön erre az estére hangolt és beállított gokartok várták az érdeklődőket. Gyors tájékoztatás után – hiszen már nem először jártak a gyerekek a pályán – két csoportra elosztva, Norbert felvezetésével megindult az első, illetve a második futam, amely ilyen módon 5-5 indulót eredményezett futamonként. A gyermekek végig jó kedélyben, jó hangulatban hajtották végre ezt a kitüntető feladatot, láthatóan senki sem tartott semmitől, tulajdonképpen hiba nélkül futotta végig mindenki a két menetet. A gyerekek után következett az a futam, ahol azok a meghívott további vendégek jutottak üléshez, akik valamilyen módon tevékenységükkel jelentősen előremozdították a gokartpálya és annak környezetében lévő kapcsolt közösségek így például a Szeged Városi Rock Klub érdekeit. Ily módon ők is közös edzési lehetőséghez jutottak Magyarország vitán felül jelenlegi leghíresebb autóversenyzőjével. A futamon, mely bár edzéshez méltóan nem a legnagyobb tempó mellett zajlott, nem a másik legyőzése volt a cél, mégis bőven lehetett tapasztalást meríteni Norbi technikájából, abból, ahogyan támadta a kanyarokat, amikor minden egyes ívnél látható módon a kigyorsításra koncentrálva határozta meg a sebességet az őt követőknek az élen gokartozva. S bár érezni lehetett, hogy messze nem hajtja ki a tempót, amire mind a pálya, mind a gokart lehetőséget adna, mégis igyekezni kellett azoknak, akik a lépést tartani szándékozták vele. A futam végeztével nevetve beszélgettek az „edzőpartnerek” arról, hogy jó bemelegítés volt ez Norbi ez évi utolsó versenyére, bíznak abban, hogy azzal a tapasztalattal, amit itt szerzett, gazdagabban érkezik meg Sepangba, ezzel is bebiztosítva a 9 pontos előny nyújtotta lehetőségeket.

De ha már a 9 pontnál tartunk, e cikkünk munkacíme is az volt, hogy 9 pont mire elég, hiszen ahogy a korábbiakban már jeleztük, a bajnokság jelenlegi állása szerint Michelisz Norbert az éllovas, s ennyivel vezet az őt üldöző Esteban Guerrieri és a jelenleg harmadik helyen álló Yvan Müller előtt. Ezzel a legkedvezőbb helyzetben fordulhat rá a mindent eldöntő versenyre azzal együtt is, hogy még három versenyző is van, akik a jelenlegi pillanatban a pontszámaik alapján matematikailag esélyesek a világbajnoki cím elérésére. A munkacím felvetésére is egyszerű a magyarázat, legalább annyira, mint Norbi válasza az ezzel kapcsolatosan feltett kérdésre: ebben a sportágban, ezen a szinten, tulajdonképpen 9 pont nem sok okot ad a kombinálgatásra, inkább csak egy olyan lélektani többletet nyújt, ami végül végigkíséri a döntőig vezető napokban úgy őt, mint a csapatot. Egyetértett azzal a felvetéssel, mely szerint a WTCR-ben a dolgok kissé az orosz ruletthez hasonlíthatók, ugyanakkor azt is elmondta, hogy önmagában ez nem újdonság a korábbi bajnokságok során tapasztaltak viszonylatában. Mint elmondta, Sepang, vagyis a mindent eldöntő forduló azzal a további kihívással is bonyolódik, hogy a mezőny most először versenyez ezen a pályán, így mindenki számára szokatlanok lesznek a körülmények. Mindent most kell megtanulni, összehozni, megtapasztalni. Elmondta még, hogy a pálya előzetes tanulmányozása után számára szimpatikus a vonalvezetés, úgy gondolja, hogy izgalmas, ezzel együtt élménydús versenynek lesznek részesei mindazok, akik ezen döntő alkalommal figyelmükkel adóznak a versenyhétvége küzdelmeinek.

Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy bár az esélylatolgatás felesleges, a hit és a remény korántsem. Látva azt a határozottságot, amit Norbi tanúsított az elhangzottakkor, minden reményünk megvan hinni, hogy Michelisz Norbert felkészült, ha rajta múlik semmit nem bíz a véletlenre és harcolni fog az utolsó pillanatokig.

Miután véget ért a gokartfutamok utolsó sora, a közel kétórás kitérő után a Gokart Park Szeged pályáján is minden visszaállt a megszokott kerékvágásba. Azok a későbbi vendégek, akik értesültek arról, hogy röviddel azelőtt Michelisz Norbi is itt eregette a lóerőket a pályán, a hír hallatán még nagyobb kedvvel indultak neki a közel 600 méteren, a „30 másodperces vége” körök idejének faragásához.

Néhány búcsúszó kíséretében Norbi is tovaindult azzal, hogy sajnálatos, de egyéb kötelezettségeinek is szükséges eleget tenni. A búcsúzkodás közben azért még mindenki kérésének eleget tett, ami leginkább egy közös szelfi és egy autogram megszerzésére irányult. Végül az „élménygazdák” kitörő tapsának kíséretében elköszönt és elindult, hogy csatlakozva csapatához tovább fussák kilométereiket az autóversenysport mozgalmas világában. Utólag még annyit üzent, hogy nagyon jól érezte magát, s jövőre ismét tiszteletét tenné a GPSZ Karting Sándorfalvi úti pályáján egy újabb találkozás létrehozásának céljából azzal, hogy ígéri, ekkor több időt fordít majd a beszélgetésre is.

Az este szervezői elmondták, hogy hálásak Michelisz Norbertnek ezekért a nagyszerű pillanatokért, kívánják, hogy a következő versenyhétvégén, december 13. és 15. között minden a legjobban alakuljon számára. Nem csupán azért, mert jó versenyző, jó csapattag, aki ráadásul jó csapattal és technikával rendelkezik, hanem mert igazi szívember, aminek ereje rövid ittlétekor egyértelműen megmutatkozott maroknyi szurkolóközönsége körében. Az a kedvesség, szeretet, nyílt, s mosolygós karizma, ami átjött személyiségéből is azt sugalmazza, hogy vitán felül megérdemelné azt, hogy végre behúzza a régóta várt világbajnoki címet.

Végül, de nem utolsósorban a szervezők azt üzenik minden résztvevő nevében, hogy köszönik a látogatást, a közreműködőknek a segítséget, s búcsúznak azzal, hogy minél többen látogassák pályájukat a hűvösebb idők ellenére is, hiszen a nyitva tartás télire sem áll meg, igazi versenyszerű újdonsággal várnak minden érdeklődőt, s soha nem lehet tudni, hogy mikor botlanak bele egy újabb különleges alkalomba. További információkért keressék fel a pálya weboldalát a gokartparkszeged.hu-t, vagy kattintsanak a GPSZ Karting facebook oldalára, ahol egyebek mellett további fotókat és videókat is találnak az eseményről.

2019. november 28.

(Forrás: http://palankhir.hu/2019/11/28/michelisz-norbert-szegeden)


A GPSZ Karting Gokartpálya csapata minden évben elindítja fiatalok számára a gyermektáborát. A pálya 13.000 m2-es parkos környezetével, biztonságos felügyelet mellett, folyamatos odafigyeléssel, kis létszámmal (8 fő) lépésről - lépésre lehetőséget nyújt a gyermekeknek ezen technikai sport megismerésére, a gokartok használatának elsajátítására, karbantartására és biztonságos használatára. Tematikusan felépített, színes, változó programjainknak köszönhetően a tábor végére a gyermek megismerkedik ezzel a sporttal, megszereti azt, így is ösztönözzük őket a technikai sportok iránti érdeklődésre.

Ám csapatunk alkalmanként lehetőséget biztosít hátrányos helyzetű gyermekeknek arra, hogy térítésmentesen részt vegyenek táborunkban, ezzel is színesebbé téve a nyarat. Célunk az, hogy minél közelebb hozhassuk a technikai sportok világát a fiatalokhoz. A pozitív visszacsatolás egy esetben sem maradt el. Néhányan, mai napig visszatérő látogatói pályánknak. 

2020. nyár

(Forrás: https://gokartparkszeged.hu/tabor/)


Öröm az ürömben…

A Covid19 járvány következtében hozott korlátozások miatt a Gokart Park Szeged Sándorfalvi úti pályáján egyenlőre egy hónapos üzemszünetet vezetünk be, s ezt az időszakot területünk és gokartjaink további fejlesztésére használjuk fel.
DE! Kérjük, olvass tovább!

A 2020-as évünk jó teljesítménye, melyet megtisztelő élénk érdeklődéseteknek köszönhetünk, a vírushelyzet ellenére is oda vezetett, hogy immáron teljeskörűsíteni tudtuk annak a KRESZ parknak a kialakítását, melynek segítségével gyermekeink az oviban és az iskolában elsajátított közlekedési alapismereteiket valóságos körülmények közepette, gyakorlati formában is tesztelgethetik az e célra rendszeresített, 12 db lábbal hajtós gokartjaink valamelyikével, persze most már csak az újranyitást követően. Mivel tevékenységünk egy része kezdettől fogva a közjót is igyekszik szolgálni, pályánkat üzemeltető sportegyesületünk 2021-re is vállalja annak biztosítását, hogy a gyerekek e szolgáltatást továbbra is ingyenesen vehessék igénybe szülői felügyelet mellett. De hogy a szélesebb körű használat feltételei is megvalósulhassanak, e vállalásunkról az elmúlt időszakban körlevélben tájékoztatásra került térségünk összes óvodája és iskolája is egyaránt.

Ezt követően a közjót szolgáló tevékenységeink további fejlesztéseének érdekében felvettük a kapcsolatot a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságával, mely találkozó során kifejezésre juttattuk azon egységes óhajunkat, mely szerint a 2021-ben létrejövő együttműködésünk részleteit hivatalos formában is megerősítve tárjuk térségünk nevelési és oktatási intézményeinek színe elé. A részletekről hamarosan további információval szolgálunk, de annyit már most elárulunk, hogy az együttműködés gerincét az a Csongrád-Csanád megyében példa értékkel működő KEVE (http://www.police.hu/…/toretlen-a-keve-program-sikere… ) programba történő bekapcsolódás és támogatás jelenti, melyben a GPSZ Karting a motivációs sport lehetőségének biztosításán túl a gyakorlati elsajátítás területén vállal szerepet szervezett, csoportos formációk keretein belül, egyfajta erdei iskola jelleggel. Az elkövetkező időszakban tehát e részletek kidolgozása is sorra kerül, és a KEVE programba csatlakozott tanintézmények felkeresése és személyes informálása is megvalósul.

Ezúttal ennyi is elegendő arra, hogy bemutassuk, bár jól bevált szolgáltatásaink időszakos pihentetésére kerül sor, ugyanakkor a pályánkat körülvevő tevékenység egy pillanatra sem áll meg. Ez érezhető lesz abból a hamarosan induló akciósorozatunkból, melynek segítségével a szerencsés résztvevők karácsonyi ajándék rajtengedélyt nyernek, mely manapság a pandémia okán is igazán trendi és biztonságos ajándékként kerülhet a fa alá akkor, amikor élményt ajándékoztok szeretteiteknek. Természetesen ezzel együtt az sem elhanyagolható körülmény, hogy ezekben a nehéz időkben a jelentősen kedvezményes értéken forgalmazott ajándékutalványaink beszerzésével nagyban segítitek pályánk létét közösségi céljaink magasabb szinten történő megvalósulásának erősítésével. A továbbiakra nézve mindenkinek jó egészséget kívánunk, az ünnepi nyereményjáték részleteivel pedig hamarosan jelentkezünk!

2020. november 12.

(Forrás: https://www.facebook.com/gpszkarting/posts/1238848789819635)


FELHÍVÁS!        Segítsünk, hogy segíthessenek! 🙂

104/2021. (III. 5.) Kormányrendelet alapján a Szeged Sándorfalvi úti Erdész u. 1 szám alatt működő Gokart Park Szeged sportpályája ideiglenes jelleggel szünetelteti tevékenységét. Bár a rendeletet jogi csűrés-csavarásokkal lehetne tevékenységünkre nézve akár folytathatónak is értelmezni, ám mi a kiskapuk megtalálása helyett inkább a rendelet alkotójának szándékát igyekszünk figyelembe venni, ami értelmezésünk szerint kétségkívül a kontaktszámok mérséklésére irányul a járvány terjedési sebességének csökkentése érdekében. Döntésünk meghozatalával egyben együttérzésünket is szeretnénk kifejezésre juttatni azon családok felé, akik bajba kerültek e nehéz hónapokban. Tevékenységünk szüneteltetésével egyúttal szolidaritást is kívánunk vállalni azzal a több százezer munkavállalóval és vállalkozóval, akik kényszerű leállásukkal veszik ki részüket a védelmi intézkedések e sorsdöntő fázisában. De szolidaritást érzünk és vállalunk mindazon szervek tevékenységével kapcsolatban is, akiknek kötelező jelleggel kell szembenézniük a Covid-19 által közösségünkre rótt kihívásokkal. Ehhez a tevékenységükhöz ugyan a kontaktusszám csökkentésén túl sokkal nem tudunk hozzájárulni, s bár ez a helyzet minket is soha eddig nem tapasztalt próbák elé állít, mégis elhatároztuk, hogy amit szerény eszközeinkkel megtehetünk, azt meg is tesszük a következő példa felvállalásával.

Éppen ezért Sportegyesületünk ezúton is jelzi azon vállalásainkat, mely szerint első körben

a Magyar Rendőrség állományában Szegeden és térségében szolgálatot teljesítő munkatársaknak/ gyermekeiknek felajánlunk 50 menet ajándék gokartozást

a Magyar Honvédség állományában Szegeden és térségében szolgálatot teljesítő munkatársaknak/ gyermekeiknek felajánlunk 50 menet ajándék gokartozást

a Katasztrófavédelem állományában Szegeden és térségében szolgálatot teljesítő munkatársaknak/ gyermekeiknek felajánlunk 50 menet ajándék gokartozást

az Országos Mentőszolgálat állományában Szegeden és térségében szolgálatot teljesítő munkatársaknak/ gyermekeiknek felajánlunk 50 menet ajándék gokartozást

a Szociális és Gyermekvédelem állományában Szegeden és térségében szolgálatot teljesítő munkatársaknak/ gyermekeiknek felajánlunk 50 menet ajándék gokartozást

és végül, de nem utolsó sorban az egészségügyi dolgozók állományában Szegeden és térségében szolgálatot teljesítő munkatársaknak/ gyermekeiknek is felajánlunk 100 menet ajándék gokartozást.

Vállalásainkat, vagyis az összesen 350 menet ajándék gokartozást a sportterületet működtető sportegyesületünk az újranyitás napjától 2021. december 31-i lejárati idővel teljesíti, amennyiben a harmadik hullámot sikeresen átvészeljük és egy esetleges negyedik hullám vagy rajtunk kívülálló ok el nem lehetetleníti azt.

Vállalásunkról, valamint a további részletekről az említett szervezetek képviselőit a napokban felkeressük és informáljuk. A további történésekről felületeinken rendszeresen tájékoztatunk.

Végezetül a kényszerszünet alatti időt egyesületünk tagsága sportpályánk további kétkezi fejlesztésére fogja fordítani. A nyitás után ismét várjuk vendégeinket a szokott rendben, mert remélhetőleg el fog jönni az is, mi teszünk érte. Addig is ebben a helyzetben mindenkinek jó egészséget, biztonságot és kellő optimizmust kívánunk a továbbiakra azzal, hogy kérjük, aki teheti, segítse e vállalásunkat egy megosztással azért, hogy a célzott szervezetek tagjainak minél szélesebb körében terjedhessen e felhívásunk lényege, vagyis az, hogy mind veletek vagyunk, szorítunk értetek és TÖBBSÉGÜNK A MAGA LEHETŐSÉGE SZERINT, KI TAPSSAL, KI MÁS ELISMERÉSSEL, DE IGYEKSZIK TENNI AZÉRT, HOGY TARTSUK BENNETEK A LELKET!

Tisztelettel: Gokart Park Szeged
GPSZ KARTING
Szeged Sándorfalvi út, 6728 Erdész u.1                                                                                          2021. 03. 09. 

(Forrás: https://www.facebook.com/gpszkarting/posts/1320488284989018)

Bár szorosan nem függ össze a technikai sporttal, de úgy gondoljuk, hogy amit a természet adott pályánk nagyon szép környezetével, a gondozáson túl egy kicsit vissza is adunk. Éppen ezért sportegyesületünk együttműködésre lépett a Magyar Madártani Egyesülettel, így nálunk is elérhetőek a az alábbi kitűzők.